Etiketter

Bakverk (9) Bröd (19) Candida (34) Efterrätt (20) Favoritrecept (5) Frukost (7) Jul (12) Lunch (21) Lättlagat (9) Middag (30) Onyttigheter (7) Paleo (68) Plockemat (17) Raw (1) Smoothie (7) Smått och blandat (23) Snacks&Godis (10) Soppa (15) Vegetariskt (7)

Ghee


Ghee




Tag 0.5-1kg osaltat smör i ett rostfritt enlitersmått.
Ställ in det mitt i ugnen (över-och undervärme) på 50-80 grader.
Låt smöret stå tills det blir alldeles klart och gyllengult, ca 1,5-2 timmar.
Orenheter lägger sig i botten på kärlet.
Ta ut kärlet och sila ghin genom ett kaffefilter av nylon, utan att bottensatsen kommer med.
Den mängd du använder under ca 10 dagar kan stå framme i rumstemperatur, resten i kylen.